Skip to content

We gaan het doen!

Nieuwsplein33 krijgt de aanwijzing tot publieke lokale media-instelling voor Amersfoort en Leusden. Dat heeft het Commissariaat voor de Media besloten. Aan de aanwijzing als nieuwe lokale omroep ging een lang traject vooraf. Het Commissariaat voor de Media concludeert dat “de voorkeursadviezen van de gemeenteraden van Amersfoort en Leusden op zorgvuldige wijze tot stand zijn gekomen en dat de gemeenteraden hun voorkeursadviezen voldoende kenbaar en deugdelijk hebben gemotiveerd.”

Het gaat om de aanwijzing voor de komende vijf jaar, tot en met 2027. Nieuwsplein33 is daardoor de nieuwe lokale omroep voor Amersfoort en Leusden.

Nieuwsplein33 is een digitaal platform met een lokale journalistieke taak voor de inwoners van Amersfoort en Leusden. In tegenstelling tot de traditionele lokale omroep wil Nieuwsplein33 geen televisieprogramma’s of radio-uitzendingen gaan verzorgen. Wel zullen bewegend beeld en geluid deel uitmaken van de kanalen die Nieuwsplein33 zal gebruiken om de nieuwsconsumenten in Leusden en Amersfoort te bereiken. Het is de bedoeling dat na de start samenwerking wordt gezocht met lokale en regionale partijen om de nieuwsvoorziening verder te verbreden.

Wanneer Nieuwsplein33 precies van start gaat is nog niet bekend. Formeel is de concessie nu al geldig, vanaf augustus, maar het platform heeft nog enkele maanden nodig om op te starten.

Onze Lieve Vrouwetoren